Hasçelik’de Katma Değer Arttıran Yatırımlar Devam Ediyor



Müşterileri için daha fazla katma değer yaratmayı hedefleyen Hasçelik, taşlı testere (abrasive cut-off technology) ile yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye’nin önde gelen vasıflı çelik çubuk üreticisi Hasçelik, ileri teknoloji taşlı testere kesim makinaları üreticisi Braun markasıyla gerçekleştirdiği yatırımı ile yeni taşlı testeresini üretim hattına dâhil etti.

Hasçelik, taşlı testere sayesinde alaşımlı, orta ve yüksek karbonlu çelik çubuk ürünlerini daha yüksek kaliteli kesim yüzeyi ile müşterilerine teslim edilebilecek. Aynı zamanda daha pürüzsüz ve düzgün kesim yüzeyi sayesinde müşterilerinin kesim firesini azaltmayı hedeflemektedir.

32 mm. ve 122 mm. çaplarda, C60 – C90 yüksek karbonlu, 100Cr6, 42CrMo4, 5140, 55Cr3, 51CrV4, 30CrNiMo8 vb. alaşımlı yuvarlak çelik çubuklarda soğuk kesme kabiliyetine sahip olan yeni nesil taşlı testere ile kesim kapasitesi de artmış olacaktır.

Yaptığı yatırımlarda İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre konularına öncelik veren Hasçelik, 20.000 m3/saat, max. 5 mg/Nm3 toz emisyon kapasitesine sahip kartuş tip toz toplama sistemli kesme makinası ile Avrupa standartlarına uygun toz emisyonu da sağlayacaktır.

Faydasıçok Holding şirketlerinden biri olan Hasçelik, 1968 yılından beri başta otomotiv, makina sanayileri olmak üzere ülkemizde ve dünyada birçok alanda kullanılan sıcak haddelenmiş vasıflı çelik çubuk üretiminde önde gelen firmalardan biridir. IATF 16949:2016 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi sertifikasına sahip tesisinde üretim yapan Hasçelik, 2017 yılında Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 321. sırada yer almıştır. Tüm dünyada uluslararası ticaretin prestij sembolü sayılan ‘Yetkili Yükümlü Statüsüne’ sahip şirket ayrıca Turquality marka desteği üyesidir.

28 Eylül 2018